Molnár Gusztáv egy Komárom melletti kis faluban Aranyoson nőtt fel, majd kis híján Csehországban lett a kvarkok, mezonok és barionok nagy szakértője. Ehelyett inkább egy kaposvári vonatút alatt felkészült a színész szak első rostájára és továbbjutott. A második, bentlakós forduló alatt elköltötte az összes pénzét, mert biztos volt benne, hogy nem jut tovább a harmadikra, de végül fel is vették.
A főiskolát követő évben Pesten dolgozott, majd a Szputnyik Hajózási Társasággal járta a világot négy évadon át. Nagyon meghatározó volt számára a közös munka Bodó Viktorral. Aztán szakmai kíváncsiságból és családi okokból Miskolca szerződött, ahol megszületett a kisfia. A videóban beszél a független csapatok és a kőszínházak közti különbségekről és hogy miért döntött úgy, társulatot alapít, Terminal Workhouse néven.

A csapat alapjait Dancsecs Ildikó dramaturggal közösen rakják le, miközben az egyesület mind a tíz tagja laza együttműködésben segíti egymást. Első bemutatójuk Mrozek Emigránsok című abszurd drámája, amiben egy értelmiségi és egy melós szilveszter estéjét láthatjuk valahol nagyon messze szülőföldjüktől. Az előadást Mucsi Zoltán rendezte, márciustól a Stúdió K-ban lesz látható. A projektet Gusztáv hívta életre, Géczi Zoltánnal ketten játsszák, a Manna segítségével jött létre. A csapat másik idei bemutatója, szintén a Mannával közösen, a Szentandrásnapi mámor, ami egy Shakespeare parafrázis. A Sanyi és Aranka Színházban játssza Gerlits Réka, Bakonyi Alexa, Géczi Zoltán és Molnár Gusztáv.
A videóban beszél arról, hogy szerinte érdemes klasszikusokhoz nyúlni, a világirodalom nem véletlenül az, ami. Mesél azokról a témákról, amik foglalkoztatják: a cigányság és a gyűlölet. Nem foglalkozik pártpolitikával, ennek fényében a szakmai megosztottság sem érdekli. A Poszt ügyvezetői pályázatán szurkolt a Komáromi-Göttinger-Lévai triónak, mivel Göttinger Pali is a Terminal Workhouse tagja, Guszti jó gondolkodású embernek tartja.
A nézők a Szkéné Színházban is láthatják nemsokára a Nézőművészeti Kft. új előadásában, az EztRádban, amit Scherer Péter rendez.

Kun Balázs – Hodászi Ádám