Home / Aktualitások / Könyvbemutató Radnóti Zsuzsával és Hegedűs D. Gézával
Könyvbemutató Radnóti Zsuzsával és Hegedűs D. Gézával

Könyvbemutató Radnóti Zsuzsával és Hegedűs D. Gézával

Nemrég jelent meg Sándor L. István: Repedések a rendszeren című könyve, amely – akárcsak ikertestvére, A Katona és kora. A kezdetek című kötet – időutazás a 70-es, 80-as évek fordulójának Magyarországára. A könyv a mozdulatlannak tűnő Kádár-kor társadalmi és kulturális viszonyairól szól.

De a legtöbb szó a művészetekről esik benne: filmekről, könyvekről, drámákról, színházi előadásokról, amelyek megismerhetővé és talán érthetővé tesznek egy rég letűnt, de sok szempontból máig velünk élő korszakot.

A könyv megjelenése kapcsán a Selinunte kiadó beszélgetéssorozatot kezdeményez, amelyben a személyes emlékezés segítségével is igyekszik elmélyíteni a korszakról való tudásunkat. Elsőként Radnóti Zsuzsa dramaturg és Hegedűs D. Géza színész, rendező lesz a beszélgetőtárs.

A rendezvény 2017. április 4.-én 17 órakor kezdődik az Írók Boltjában.

A szerző: Potszekfoglalo

Személyesség, őszinteség és színház – ebben hiszünk. Több is ez, mint hit. Megszállottság a tekintetben, hogy mindez – azaz a színház – így van, így létezik, így működik és így lesz átadható. Álarcot öltve, hogy le tudjuk venni ál-arcainkat. És minderről írva megértsük a színpadot, a játékot, a másikat és végső soron önmagunkat. Mert a kritika nem csak analízis, hanem szintézis is. Sőt leginkább szintézis. Nem szétszed öncéllal, inkább megértve, elemezve, őszintén, összerak – szenvedéllyel. Nem kritikaírást, hanem a rivaldán ülő színház-írást kell művelnünk, tudván Whitmannel, hogy: “zajlik a nagy színjáték, és te is hozzáírhatsz egy sort”.

Comments are closed.

Scroll To Top
%d blogger ezt szereti: