Home / Aktualitások / Tiéd a színpad a Katonában! – különleges színházi élmény a Színházak Éjszakáján
Tiéd a színpad a Katonában! – különleges színházi élmény a Színházak Éjszakáján

Tiéd a színpad a Katonában! – különleges színházi élmény a Színházak Éjszakáján

A világon először a Katona virtuális előadása mindenhol ott van! Állj a színpadon Borbély Alexandrával, Keresztes Tamással, Jordán Adéllal, Rajkai Zoltánnal, Szirtes Ágival, és Ónodi Eszterrel együtt! Lásd másképpen Shakespeare klasszikusát!

 A szombati Színházak Éjszakája egyik izgalmas programja a Katona József Színházban az Egérfogó háromszor című produkció, mely Shakespeare Hamletjének Egérfogó-jelenetét mutatja meg három fiatal rendező, Székely Kriszta, Fehér Balázs Benő és Kovács D. Dániel értelmezésében. Az előadásban a három jelenet közvetlenül egymást követően látható a Katona társulatának színművészeinek előadásában este 6, 8 és 10 órás kezdéssel.

Ezúttal azonban nem csak a nézőtéren ülőket várják különleges színházi élménnyel: az este 8 órakor kezdődő előadás során azok is rendkívüli pillanatokat élhetnek át, akik telefonnal, vagy tablettel a kezükben, laptoppal az ölükben csatlakoznak a közönséghez – legyenek a világ bármely pontján.

A színpadon elhelyezett 360°-os látószögű kamera segítségével az élő közvetítésben keresztül bárki bekapcsolódhat az előadásba, sőt az interaktív megoldásnak köszönhetően eldöntheti, adott pillanatban a színpad melyik részét szeretné látni, az előadás melyik részletére akar figyelni.

Az egyedülálló színházi élményt szeptember 16-án, este 8 órás kezdéssel bárki átélheti a www.k360.hu oldalon.

 

 

A szerző: Potszekfoglalo

Személyesség, őszinteség és színház – ebben hiszünk. Több is ez, mint hit. Megszállottság a tekintetben, hogy mindez – azaz a színház – így van, így létezik, így működik és így lesz átadható. Álarcot öltve, hogy le tudjuk venni ál-arcainkat. És minderről írva megértsük a színpadot, a játékot, a másikat és végső soron önmagunkat. Mert a kritika nem csak analízis, hanem szintézis is. Sőt leginkább szintézis. Nem szétszed öncéllal, inkább megértve, elemezve, őszintén, összerak – szenvedéllyel. Nem kritikaírást, hanem a rivaldán ülő színház-írást kell művelnünk, tudván Whitmannel, hogy: “zajlik a nagy színjáték, és te is hozzáírhatsz egy sort”.

Leave a Reply

Scroll To Top
%d blogger ezt szereti: