Home / Megnéztük / Az NKA Színházi Kollégiuma 2018/19- es évadra szóló nyílt pályázati felhívása
Az NKA Színházi Kollégiuma  2018/19- es évadra szóló nyílt pályázati felhívása

Az NKA Színházi Kollégiuma 2018/19- es évadra szóló nyílt pályázati felhívása

Az NKA Színházi Kollégiuma megjelentette a 2018/19- es évadra szóló nyílt pályázati felhívását.

Új produkciók létrejöttét, nemzetközi kapcsolatok fejlesztését, belföldi vendégjátékokat, továbbjátszást, szakmai együttműködést, színházi nevelési programokat, fogyatékkal élők színházhoz jutását támogatja a Kollégium. Az összesen 207 millió forint pályázati keret kiegészítő támogatás, mely feltételezi, hogy a pályázók más forrással is rendelkeznek.

A felhívás minden, színházi tevékenységet folytató magyar nyelvű szervezetet megszólít, de kiemelten támogatja a pályakezdő, fiatal színházi emberek elképzeléseit, az innovatív kezdeményezéseket.

A pályázatok elbírálása során a kollégium vizsgálja a tervek szakmai színvonalát és a költségvetés megalapozottságát.

A beadási határidő március 1, a döntés áprilisra várható.

A pályázat itt érhető el:

http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/szinhazmuveszet_180301

 

A szerző: Potszekfoglalo

Személyesség, őszinteség és színház – ebben hiszünk. Több is ez, mint hit. Megszállottság a tekintetben, hogy mindez – azaz a színház – így van, így létezik, így működik és így lesz átadható. Álarcot öltve, hogy le tudjuk venni ál-arcainkat. És minderről írva megértsük a színpadot, a játékot, a másikat és végső soron önmagunkat. Mert a kritika nem csak analízis, hanem szintézis is. Sőt leginkább szintézis. Nem szétszed öncéllal, inkább megértve, elemezve, őszintén, összerak – szenvedéllyel. Nem kritikaírást, hanem a rivaldán ülő színház-írást kell művelnünk, tudván Whitmannel, hogy: “zajlik a nagy színjáték, és te is hozzáírhatsz egy sort”.

Leave a Reply

Scroll To Top
%d blogger ezt szereti: