2018. június 21. 14:06

Június 15. és július 3. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata, amely immár hagyományosan a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait mutatja be. A 6 vidéki városból érkező 6 előadást idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség pedig a színház honlapján szavazhat a legjobb előadásra.
A győri társulat teltház előtt mutatta be június 15-én A vád tanúja című Agatha Christie krimit Simon Kornél rendezésében, amely nagy tetszést aratott a budapesti közönség körében is. A Szemle-program június 20-án, szerdán a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Illatszertár című színművével folytatódott. Mohácsi János rendezése nagy sikerrel debütált a budai színpadon, néhány nappal ezelőtt a Pécsi Országos Színházi Találkozóról pedig már elhozta a közönségzsűri különdíját, valamint Horváth László Attilaa legjobb férfi alakítás díját is. Június 23-án, szombaton a népszerű Cabaret musical kerül színre a kaposvári társulat előadásában, Bozsik Yvette koreográfus rendezésében, majd Neil Simon népszerű komédiája, a Furcsa pár érkezik Miskolcról. A fergeteges vígjáték két főszerepét Gáspár Tibor és Görög Lászlóalakítja Béres Attila– a többszörös Szemle-díjazott alkotó – rendezésében. Június 29-én a Mohácsi-testvérek egyedi átiratában látható Molière A képzelt beteg című, ismert műve Rusznyák Gábor sajátos világú rendezésében, végül pedig a szombathelyi teátrum Volpone című előadása zárja a Szemlét július 3-án, melyben Jordán Tamás remekel Alföldi Róbert rendezésében.
Az előadásokat négy fős szakmai zsűri kíséri figyelemmel: Szinetár Miklós Kossuth-., és Jászai Mari-díjas rendező, Bagossy László rendező, az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője, Deres Péter dramaturg, valamint Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója, akik több kategóriában díjazzák a látottakat. A díjátadóra immár hagyományosan szeptember elején kerül majd sor. A Szemle ideje alatt a közönség is szavazhat az általa legjobbnak tartott előadásra a www.szabadter.hu oldalon.
A Városmajori Színházi Szemle idei előadásaira kiemelten nagy az érdeklődés, a jegyek nagy része elővételben elkelt, és néhány előadásra már csak alig, vagy nem kaphatók.
Bővebb információ és online jegyvásárlás: https://szabadter.hu/szinhazi-szemle