2018. október 1. 22:50

Anthony Burgess, a Gépnarancs világhírű írójának népszerű műve, az Egy tenyér ha csattan először kerül bemutatásra Magyarországon a fiatal brit drámaíró, Lucia Cox adaptációjában. Janet és Howard Shirley brit munkásházaspár életét áthatja a ’60-as évek „konzervvilága”. Az előadásban a retro életérzés dominál, ez fogja keretbe az abszurd, tragikomikus történetet. A darab a Mozsár Műhely saját produkciójaként október 5-én debütál Erdeős Anna rendezésében Szabó Erika, Ódor Kristóf és Mohai Tamás előadásában.
 
A színpadi átdolgozásért felelő Lucia Cox  2013-ban alkalmazta színpadra és rendezte meg az előadást, amelyet még abban az évben New Yorkban is bemutattak.
Howard Shirleynek van egy különleges képessége: fényképezőgép agya van,amivel a másodpercek törtrésze alatt képes bármilyen adatot örökre rögzíteni. És„semmi mása”… Ja, persze, a felesége, Janet, akit imád, és aki tökéletesen elégedett az életükkel. Napközben konzervet pakol, este konzervből főz, a nap végén pedig kényelmes kanapéjukba süppedve nézi a tévéből ömlő konzervet. Howard viszont többre vágyik, csak nem tudja, hogy pontosan mire. Vajon pénzzel megvehető bármi is abból, ami tartalmat adhatna az életének? A „Dupla vagy semmit”kvízműsorán mindenesetre szerencsét próbál…
Írta: Anthony Burgess
Színpadra átdolgozta: Lucia Cox
Fordította: Zöldi Gergely
Szereplők: Mohai Tamás, Ódor Kristóf, Szabó Erika
Díszlet: Taksás Mihály
Jelmez: Baracsi Orsolya
Rendezőasszisztens: Dávid Áron
Rendező: Erdeős Anna