2019. január 23. 14:55

Miet Warlop kizökkent, fantáziája felráz, azonnal a hatása alá kerülsz. Vizuális alkotásai rád zúdulnak, és azon kapod magad, hogy nem is akarsz kitérni előlük. A Munkánk gyümölcse intenzív koncert őrület, életre keltett tárgyak kavalkádja, művészi kontroll alatt tartott szikrázás. Autentikus reakció egy olyan világra, amely elhagyta a síneket. A belga művész negyedszer a Trafó nagytermében.
Miet Warlop nyitott gondolkodású embereket állít elénk, az öt előadó pedig olyan nagyszabású témákon kalauzol minket végig, mint a vallás, mártírság, terrorizmus, romantika, tradíciók, idő, drogok vagy éppen a természet. Az előadás fények, színek, zajok és érzelmek kavalkádjával kezdődik, és mindez percről percre intenzívebb lesz. A Munkánk gyümölcse kissé mocskos, de csillogó ajándék nézőinek. Káprázatos-őrült színpadi kísérlet, amely a művészetet tisztító rituálévá változtatja.
Az 55 kimerítően izgalmas perc tele zenével, de szavakkal alig, a színpad utána romokban, a közönség boldog, és az egyetlen, amit bánunk, hogy holnap nem nézhetjük meg újra az előadást.

A Munkánk gyümölcse egyik meghatározó eleme az abszurd humor. Izgalmas újra és újra magunkra ismerni ebben az ötletáradatban; Miet ezúttal is mindennapjaink meghatározó kérdéseit és problémáit dolgozza fel. Az előadás eksztatikus színességétől és változatosságától lesz nehezen felejthető.
A belga művész a genti egyetem képzőművész szakán végzett, ahol a háromdimenziós művészetet kutatta. Rögtön pályakezdőként elkezdett díjakat nyerni, ami lehetőséget teremtett számára, hogy egyre nagyobb produkciókat valósíthasson meg egyre jobb helyeken. Akciók és performanszok előzték meg első teljes előadását – az egyébként nálunk is bemutatott – a Springville című természeti katasztrófát. Majd egy kétéves berlini rezidenciaprogram után eljött a Trafóba második nagy produkciójával is, a festéket literszám fröcskölő Micsoda Mágnessel (Mystery Magnet), amely azóta is turnézik. Két éve a fekete-fehér szoboreseménye, a Dragging the Bone látogatott hozzánk. Most pedig itt a legújabb őrület: a Munkánk gyümölcse (Fruits of Labor).
Trafó, 2019. január 25. 20h