2019. október 1. 09:25
Kunt Gergely Kamasztükrök c. műve nyomán. Szöveg, eredeti naplórészletek felhasználásával: ENYEDI Éva/SZENTECZKI Zita
5 kamasz, 5 különböző sors, különböző társadalmi réteg. Ami összeköti őket, hogy a világégés közepén voltak tizenévesek. 5 mélységesen szubjektív és személyes világkép, amellyel újszerűen és új szemszögből nézhetünk rá az 1938 és 45 közötti évekre.Szereplők: BARNA Lilla, KOVÁCS Domokos,  SZÁGER Zsuzsanna, TERHES Sándor, URBANOVITS Krisztina
Látvány: JUHÁSZ Nóra
Zene: PÁLOS Péter
Rendező: SZENTECZKI Zita
„Kamaszok, akiket a történelem traumatizált. Milyen volt felnőtté válni 1939 és 1945 között? És miben mutat hasonlóságot az akkor élő kamaszok élete a mával?”

@Kovács JuJu

A KVTársulat legfrissebb bemutatója  visszatér a Kugler Art Szalonba. A közeljövőben pedig határon túli (Komarno, Zenta) turnékra indul, illetve akadálymentesítve látható lesz a Vakok Iskolájában.
„…A naplóírók…olyan világképeket dokumentálnak, amelyekről vagy nem tudtunk ideáig, vagy csak nagyon fekete-fehér, elnagyolt elképzeléseink voltak róluk.”(Kunt Gergely)
„…Elvitték Rezső bácsit és tegnap Gyula bácsit. Én már nem vagyok úgy elkeseredve, Rendületlenül hiszek a JÖVŐMBEN. És ha őszintén vesszük, sajnálom Rezső bácsit, de nem izgat különösebben. A Kálmánt meg a Gyulát szinte nem is bánom. Nem tudom, hogy miért, de így van. Sajnálatot erőltetni nem lehet. És a bombázások sem izgattak, szinte még örültem is, hogy legalább egy kis változatosság van… Nem tehetek róla. Ilyen a természetem.”
„…Mondta a házmester, hogy az oroszok ugráltak örömükben, hogy milyen sok minden van a házunkban. Itt biztos burzsujok laknak… A villanyórát is leszerelték a folyosóról és elvitték. Azt hitték rendes óra. Az egyik orosz mondta, hogyha hazamennek, leütik Sztálin atyát, mert becsapta őket. Nem Oroszország a paradicsom, hanem Magyarország…”
Következő előadás: október 3, 20:00 Kugler Art Szalon
Vedd meg a jegyed, amíg még van :)!